• Καρπάτσιο ( Carpaccio)  είναι το γνωστό πολύ λεπτοκομμένο, ωμό κομμάτι από κρέας μοσχαριού ή  βοδινού.
  • Οι Ιταλοί το σερβίρουν σε σαλάτες και αντιπάστο- δλδ πιάτο πριν το γεύμα-  και είναι βασικό κομμάτι της κουζίνας τους.
  • Το καρπάτσιο μπορεί να “μεταμορφωθεί” σε υγιεινό vegetarian πιάτο.

Παίρνουμε ένα μεγάλο κολοκύθι ή δυο μικρά και τα κόβουμε στο μαντολίνο 0.1 χιλιοστά.

Τα τοποθετούμε σε παγωμένο νερό να γίνουν πιο τραγανά, τα βάζουμε σε πετσέτα ή χαρτί κουζίνας να στραγγίσουν λίγο και μετά τα τοποθετούμε στο πιάτο μας γυρίζοντας τα στο πιάτο σαν φιδάκι.

Εναλλακτική: Μπορούμε να τα κάνουμε pickled,  βουτώντας τα για 30 δευτερόλεπτα σε μείγμα βρασμένου νερού με ξύδι, αλάτι, καφέ ζάχαρη, κάρδαμο. Τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα χρησιμοποιούμε.

Για την σως:

Τοποθετούμε σε ένα μπολ την μουστάρδα, χυμό λεμόνι και αρχίζουμε να χτυπάμε με σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθεί. Αρχίζουμε και ρίχνουμε το σπορέλαιο σε μια λεπτή γραμμή μέχρι να δέσει.

Τέλος τοποθετούμε το σινάπι και το ξύσμα από τα λεμόνια και περιχύνουμε την σως στην σαλάτα μας.

Κολοκύθι καρπάτσιο!!!

1-2 κολοκύθια
1 κουτάλια του γλυκού Dijon μουστάρδα
1/2 κουταλάκι γλυκού άλατι
1/2 λεμόνι τον χυμό , 1/2 lime τον χυμό
Ξύσμα από το λεμόνι και το Lime
250 ml σπορέλαιο
Κόκκοι μουστάρδας (σινάπι)
1 μαντολίνο για το κόψιμο κολοκυθιών