• Το σπανάκι περιέχει πολλά αντιοξειδωτικά καροτενοειδή, που το σώμα μας μετατρέπει σε βιταμίνη Α.
  • Σύμφωνα με το Υπουργείο Γεωργίας των ΗΠΑ, 100 gr σπανάκι περιέχουν 28 mgr βιταμίνης C=> 34% της καθημερινής συνιστώμενης πρόσληψης .

Χτυπάμε το ξύδι, το αλάτι, το μέλι και την  μουστάρδα μέχρι να ομογενοποιηθούν και να δέσουν, ρίχνοντας το λάδι με την Τεχνική της Κλωστής!!! Δλδ  αργά-αργά από ψηλά.

Τέλος ρίχνουμε τους παπαρούνοσπορους και ανακατεύουμε.

Σε μια μπασίνα τοποθετούμε σπανάκι, τυρί, αβοκάντο σε τετραγωνάκια και φράουλα σε τετραγωνάκια, ανακατεύουμε και ρίχνουμε το ντρέσινγκ μας. Τέλος τοποθετούμε το αυγό πάνω από την σαλάτα.

Σαλάτα σπανάκι!!!

50 γρ. σπανάκι το φύλλο
4 γρ. blue cheese κατά προτίμηση Gorgonzola
1/2 avocado
4 φράουλες
1 αυγό τηγανητό μάτι (προαιρετικό )
Ντρέσινγκ :
1/2 κούπα ελαιόλαδο
1 κ.γ ελαφριά μουστάρδα
1 κ.γ μέλι
Αλάτι με την γεύση
3 κ.σ μηλόξυδο
1 κ.γ παπαρουνόσπορο