• Είναι σαλάτα πλούσια σε καλά λιπαρά, που δρουν ευεργετικά για τα αγγεία.
  • Προσοχή στην επιλογή του σολομού, με δεδομένο τον επιστημονικό προβληματισμό για την περιεκτικότητα σε βαρέα μέταλλα.
  • 100 gr σολομού = περίπου 20 gr πρωτεϊνης.

Για την βινεγκρέτ αναμειγνύουμε όλα τα υλικά μαζί και τα αφήνουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά .

Καθαρίζουμε το αγγούρι, το κόβουμε στην μέση οριζόντια, βγάζουμε τα σπόρια και κόβουμε λεπτές λωρίδες.

Κόβουμε τα ραπανάκια επίσης σε όσο δυνατόν λεπτές ροδέλες.

Κόβουμε το αβοκάντο στην μέση, το καθαρίζουμε και μετά βγάζουμε το κουκούτσι.Κόβουμε σε κύβους.

Σε πιάτο στρώνουμε την ρόκα την οποία έχουμε πλύνει, απλώνουμε τις φέτες σολομού πάνω και από πάνω -από το σολομό- βάζουμε τα υπόλοιπα υλικά.

Περιχύνουμε με την βινεγκρέτ .

Σαλάτα καπνιστός σολομός+αβοκάντο 

  • 600 γρ. καπνιστός σολομός
  • 1 αγγούρι
  • 100 γρ. ραπανάκια
  • 3 ώριμα αβοκάντο
  • 1 ματσάκι ρόκα

Βινεγκρέτ γλυκό τσίλι:

  • 1 κ.σ γλυκό τσίλι
  • 2 κ.σ σόγια
  • Χυμός και ξύσμα απο 2 lime
  • 1 κ.σ σησαμέλαιο
  • 1 κ.σ ζάχαρη