• Για καλή υγεία πρέπει να τηρούμε καθημερινά τον “κανόνα των 5”. Δηλαδή 5  λαχανικά+ φρούτα κάθε μέρα.
  • Ενσωματώνοντας λαχανικά σε συνταγές,  βοηθά στο να πετύχουμε πιο εύκολα τον στόχο μας.
  • Μεταμορφώνουμε το κέικ σε πιο υγιεινό φαγητό, κατάλληλο για όλες τις ώρες της ημέρας.

Σε μπολ ρίχνουμε τα 2 είδη αλευριού, το  baking, την ζάχαρη , το αλάτι και τα λαχανικά.

Σε άλλο μπολ βάζουμε πάστα ντομάτας, γάλα και το αυγό και τα ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Παίρνουμε το μείγμα με το γάλα και το ρίχνουμε στο μπολ με το αλεύρι. Ζυμώνουμε και στρώνουμε το μείγμα σε φόρμα του κέικ.

Ψήνουμε για 15 λεπτά στους 180 βαθμούς.

Αλμυρό κέικ λαχανικών 

45 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
45 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης
1 κ.γ ζάχαρη
2 κ.σ baking powder
80 ml γάλα χαμηλά λιπαρά
1 αυγό
30 γρ. πιπεριά ψιλοκομμένη
30 γρ. κολοκύθι ψιλοκομμένο
2 κ.σ πάστα ντομάτας
30 γρ. λιαστή ντομάτα
Αλάτι, πιπέρι