ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ:

Για την ζύμη:

1 κιλό αλεύρι χωριάτικο

1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο

2 φακελάκια μαγιά

1 πρέζα αλάτι

1 κουταλιά ξύδι

Νερό όσο χρειαστεί.

Για την γέμιση: 

Ελιές μαύρες θρούμπες χωρίς κουκούτσι

2 κρεμμύδια μεγάλα

1/2 φλιτζάνι Δυόσμο φρέσκο

1 κουταλιά σούπας δυόσμο ξερό

Για την παραδοσιακή αυτή ελιόπιτα που φτιάχνουμε στην Κύπρο, θα χρειαστεί καταρχήν να ζυμώσουμε το ζυμάρι και να το αφήσουμε 1 ώρα για να φουσκώσει.

Στην συνέχεια αφαιρούμε τα κουκούτσια από τις ελιές με ένα μαχαίρι.

Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και τα ανακατεύουμε όλα μαζί με τις ελιές και τον δυόσμο σε μια λεκάνη.

Ενώνουμε το φουσκωμένο ζυμάρι με το μείγμα ελιάς, ώστε να ενσωματωθούν τα υλικά, αποφεύγουμε ωστόσο το πολύ ζύμωμα.

Πλάθουμε 4 καρβελάκια και τα ψήνουμε στον φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 45-50 λεπτά, μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.