• Ό,τι κι αν φοβάσαι το έλκεις για να το θεραπεύσεις οριστικά
  • Μην ξεχνιέσαι στην καθημερινότητα σου και σκεπάζεις τους φόβους σου!

Πιστεύω ότι στο σύμπαν υπάρχει μια σοφία. Υπάρχει μια νοημοσύνη που δεν μπορούμε να την αντιληφθούμε, όταν σκεφτόμαστε με το μυαλό μας.

Υπάρχουν δυο τρόποι να σκέφτεται ένας άνθρωπος. Ο ένας είναι με το μυαλό του, και ο άλλος με την καρδιά του. Και οι δυο τρόποι είναι υπέροχοι, αλλά αυτό που θα ήθελα να θυμάσαι, είναι πως στο μυαλό κατοικούν  οι φόβοι, οι αποδυναμωτικές σκέψεις, ο θυμός, η λύπη, οι ενοχές, η απογοήτευση και δεν τελειώνει αυτός ο κατάλογος. Από την άλλη πλευρά του νομίσματος στην καρδιά, κατοικεί η αγάπη, η αποδοχή και το φως.

Για σκέψου το λίγο, πόσο λογικό είναι.

Το σκοτάδι εξαφανίζεται με το φως, ενώ το φως δεν εξαφανίζεται με το σκοτάδι. Αυτό σημαίνει ότι θα σε βοηθούσε εάν ξεκινούσες να ενεργοποιείς την καρδιά σου, παρεμπιπτόντως, υπάρχουν πολλοί τρόποι για να το κάνεις αυτό, και να σκέφτεσαι με αυτή, έτσι ώστε μέσα από το φως της αγάπης, να εξαφάνιζες οτιδήποτε σκοτεινό υπάρχει μέσα σου.

Και ίσως να αναρωτιέσαι, γιατί λέω όσα λέω..;

Πρόσεξε τι συμβαίνει μέσα στον εγκέφαλο. Υπάρχουν πάρα πολλές μνήμες, γεγονότα ή εικόνες που είναι ξεχασμένες στον ασυνείδητο νου και είναι φορτισμένες με το συναίσθημα του φόβου. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχουν σκοτεινά σημεία μέσα στο μυαλό όλων των ανθρώπων. Ακόμη και εάν δεν έχουμε επίγνωση αυτών, συνειδητά εμείς οι άνθρωποι, αυτά υπάρχουν. Για παράδειγμα είναι σαν έχουμε κρύψει τις σκόνες κάτω από το χαλάκι. Μπορεί να μη τις βλέπουμε αλλά αυτές υπάρχουν και τα σκουλήκια ή και οι κατσαρίδες ζουν και βασιλεύουν. Και όταν κάποια μέρα σηκώσουμε το χαλάκι τότε;

Έτσι ακριβώς είναι και το μυαλό μας. Επειδή δεν μπορεί κάποια πράγματα να τα διαχειριστεί, τα καταστέλλει.

Πρόσεξε πολύ καλά σε αυτό το σημείο τι γίνεται :

Ο ασυνείδητος νους θέλει να είσαι ασφαλής και αυτός είναι ο σκοπός του. Ξέρει πολύ καλά ότι προσωρινά είσαι προστατευμένος, αλλά επίσης γνωρίζει πολύ καλά ότι σε βάθος χρόνου ελλοχεύουν μνήμες και συναισθήματα, που μπορεί να είναι καταστροφικά για τη ζωή σου. Έτσι λοιπόν τι κάνει;

Σε καθοδηγεί ασυνείδητα, όχι ακριβώς να έλξεις… αλλά να αποφασίσεις και να επιλέξεις, πράγματα και καταστάσεις στη ζωή σου, ώστε να οδηγήσεις τον εαυτό σου σε αυτά που φοβάσαι. Για ποιο λόγο; Γιατί όταν έρθεις αντιμέτωπος με τον φόβο σου και αποκτήσεις επίγνωση αυτού, τότε θέλοντας και μη, θα πρέπει να θεραπεύσεις αυτήν την κατάσταση μέσα σου, έτσι δεν είναι;

Άρα, αυτό που έλεγαν οι παλιότεροι πως ό,τι φοβάσαι το έλκεις, πηγάζει από την ανάγκη του να εξελιχθείς και να είσαι ασφαλής. Στην ουσία δεν το έλκεις, αλλά εσύ πηγαίνεις, γιατί σε ασυνείδητο επίπεδο ξέρεις ότι πρέπει να λυθεί αυτή η κατάσταση, διότι ελλοχεύει μέσα σου και υπονομεύει το μέλλον σου. Τα όνειρα σου!

Έτσι λοιπόν, μη ξεχνιέσαι στην καθημερινότητα σου και σκεπάζεις τους φόβους σου με ψεύτικο γέλιο ή με ψεύτικα  πράγματα, γιατί την κρίσιμη στιγμή που θα χρειαστείς αυτό το δυναμικό, θα νιώσεις να χάνεις τη γη κάτω από τα πόδια σου.

Κάνε το καλύτερο που μπορείς σήμερα και απόλαυσε στο μέγιστο αυτό που αξίζεις, αύριο!

Αρχική δημοσίευση από τον Μ