- ΦΑΚΕΣ: 25% περιεκτότητα σε ΠΡΩΤΕΪΝΗ. 1 φλιτζάνι μαγειρεμένες = 17,9 gr πρωτεΐνης
- ΦΑΚΕΣ: 1 φλιτζάνι μαγειρεμένες = 15,6 gr ΦΥΤΙΚΕΣ ΙΝΕΣ
- Περιέχουν ακόμη βιταμίνες Β, σίδηρο, μαγνήσιο, μαγγάνιο και αντιοξειδωτικά
Βράζουμε προσεχτικά τις κόκκινες φακές, γιατί πολύ εύκολα μπορεί να παραβράσουν και τις σουρώνουμε. Πρέπει να είναι al dente!
Μετά βάζουμε σε ένα μπολ το πλιγούρι και στην φωτιά βράζουμε νερό. Μόλις το νερό πάρει μια βράση, το περιχύνουμε στο μπολ με το πλιγούρι, σκεπάζουμε με πλαστική μεμβράνη και το αφήνουμε να απορροφήσει το νερό .
Όταν κρυώσουν οι φακές και το πλιγούρι, τα αναμειγνύουμε καλά και προσθέτουμε με την σειρά, κύμινο, πελτέ, ελαιόλαδο και ανακατεύουμε.
Μετά προσθέτουμε τα πολύ ψιλοκομμένα κρεμμύδια, το ψιλοκομμένο μαϊντανό και τέλος πιπέρι και αλάτι με την γεύση!
Μετά πλάθουμε το μείγμα σε σχήμα κεφτέ ή σουτζουκάκια και το τοποθετούμε στα φύλλα από αντίδι ή μαρουλόφυλλα.
Το βασικότερο είναι να σερβίρουμε με λεμόνι. Είναι άκρως απαραίτητο να στείψουμε άφθονο πάνω στους vegetarian or vegan keftedes!
Το τρώμε τυλιγμένο στο μαρούλι ή στο αντίδι. Πολύ χορταστικό και υγιεινό πιάτο!!!
Κόκκινες φακές κεφτέδες
Vegetarian and vegan
150 gr κόκκινες φακές
150 gr πλιγούρι ξανθό και χοντροκομμένο
5 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
60 gr πελτέ
20 gr ελαιόλαδο
10 gr κύμινο
1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
Αλάτι, πιπέρι
Για το σερβίρισμα: Μαρουλόφυλλα ή φύλλα από αντίδι, λεμόνια