• Τι να κάνετε για το καλοκαίρι που πέρασε
  • Κάνοντας ένα βήμα τη φορά, μπορείτε να επιστρέψετε αποτελεσματικά στις «χειμερινές» εργασίες σας.

Έτσι… τα καλοκαίρια τελειώνουν που σημαίνει ότι επιτέλους ήρθε η ώρα να επιστρέψουμε στη δουλειά.  Πιο εύκολο να το πεις παρά να το κάνεις, φαίνεται επίπονο και τρομακτικό. Και γιατί να μην είναι;

Όλες οι ξέγνοιαστες μέρες, τα ταξίδια διακοπών, οι χαρούμενες ηλιόλουστες μέρες, τα πανέμορφα  ηλιοβασιλέματα στην παραλία, οι αστραφτερές νύχτες και πολλά άλλα, κάνουν δύσκολη την επιστροφή στις δουλειές μας. Δεν είναι περίεργο που όλοι ευχόμαστε σιωπηλά οι καλοκαιρινές διακοπές να είναι παρατεταμένες. Συμβαίνει όμως; Όχι! Ως αποτέλεσμα, γινόμαστε ακόμη πιο ληθαργικοί και χαμηλοί στο πνεύμα παρά παρακινούμενοι και ανανεωμένοι.

Ποιος μας ζήτησε να νιώσουμε «πεσμένοι»; Προσέξατε ότι είναι μόνο στο κεφάλι μας; Κι αν σας πω ότι αυτό το φθινόπωρο μπορεί να γίνει «μια νέα αρχή» για όλους μας; Τι θα συμβεί αν μπορείτε να κάνετε αυτό το φθινόπωρο μια ευκαιρία για να ξεκινήσετε από την αρχή;

Ναι μπορείτε! Μπορείτε πραγματικά.  Και ναι, δεν είναι τόσο δύσκολο όσο φαίνεται. Μείνετε μαζί μου για να μάθετε πώς μπορείτε να το κάνετε αυτό.

• Αντί να κάνετε μια λίστα υποχρεώσεων δύο σελίδων με πενήντα εργασίες, είναι καλύτερο να κάνετε μια πρόχειρη σκιαγράφηση του πώς θέλετε να ξεκινήσετε ξανά.

• Να είστε ευέλικτοι στην προσέγγισή σας. Δεν πρόκειται να κάνετε πολλά την πρώτη εβδομάδα και αυτό είναι δικαιολογημένο.

• Όποια και αν είναι η δουλειά σας, η κρίσιμη πτυχή εδώ είναι να καλλιεργήσετε μια προσέγγιση για ανάπτυξη και πρόοδο, όσο μικρή κι αν είναι.

• Ομαλοποιήστε την αντιμετώπιση της κατάστασης/σύγχυσης και της κατάθλιψης που μπορεί να σας συνοδεύει. Θα υποχωρήσει αυτόματα μόλις αποκτήσετε δυναμική στην εργασία σας.

Κάνοντας ένα βήμα τη φορά και αγκαλιάζοντας το παρόν, μπορείτε να επιστρέψετε αποτελεσματικά στις «χειμερινές» εργασίες σας και να διατηρήσετε τη φρεσκάδα των καλοκαιρινών διακοπών μαζί σας! Όλα ξεκινούν με ένα χαμόγελο! Εμπρός λοιπόν.

Αρχική δημοσίευση από τον