• Γιατί η πεισματική αισιοδοξία, συνδυάζει δύο λέξεις με νόημα και δυναμική, απαραίτητα για την ζωή μας. Το πείσμα μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε να παλεύουμε για κάτι, ακόμη και όταν οι συνθήκες δεν είναι ιδανικές. Και η αισιοδοξία κρατά “ζωντανή” και δυνατή την ψυχή για να αντιμετωπίσει την δυσκολία.
  • Γιατί η πεισματική αισιοδοξία όπως έδειξαν πρόσφατες μελέτες του Harvard και Keene State College συνδέεται με πολλές διαστάσεις της σωματικής και ψυχικής υγείας μας και μπορεί να μειώσει την εμφάνιση και σοβαρότητα πολλών παθήσεων.
  • Γιατί η πεισματική αισιοδοξία είναι αυτό που χρειαζόμαστε εν μέσω πανδημίας. Είναι το χαρακτηριστικό που θα μας βοηθήσει- όπως δείχνουν επιστημονικές μελέτες και τονίζουν κορυφαίοι ειδικοί – να ξεπεράσουμε τα πολλά αρνητικά της κατάστασης που βιώνουμε. Είναι η στάση ζωής που θα μας “οχυρώσει” απέναντι στις μακροπρόθεσμες συνέπειες της πανδημίας, για τις οποίες ανησυχεί και προβληματίζεται η διεθνής επιστημονική κοινότητα.
  • Γιατί υπάρχουν τεχνικές για να γίνουμε πεισματικά αισιόδοξοι:
  1. Υιοθετούμε πιο θετική σκέψη όταν γίνεται κάτι κακό, χωρίς πανικό και μοιρολατρία.
  2. Προσπαθούμε να “δούμε” τα αρνητικά γεγονότα που προκύπτουν από ψηλά…δλδ αποστασιοποιημένοι, σαν  ένα τρίτο άτομο έξω από αυτά.
  3. Περνάμε περισσότερο χρόνο με αισιόδοξους ανθρώπους, ενώ αποφεύγουμε τους μίζερους. Η αισιοδοξία όπως και η απαισιοδοξία είναι μεταδοτικές!!!

***ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Την “πεισματική αισιοδοξία” την προωθούμε εδώ και μήνες ως ιδέα και ως στάση ζωής στην εκπομπή ΥΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠ ΟΛΑ. Ευελπιστούμε να μπουν πολλοί στο Κίνημα Πεισματικής Αισιοδοξίας. Ο άνθρωπος που συνδύασε τις δύο δυνατές αυτές λέξεις και τις πρωτοανέφερε στην εκπομπή, είναι ο πολύ καλός φίλος και συνεργάτης Ψυχίατρος- Ψυχοθεραπευτής Δημήτρης Παπαδημητριάδης. Τον ευχαριστούμε!!!