Επειδή το ζήτημα έχει ξεφύγει και παίρνει επικίνδυνες διαστάσεις, θέλω να ρωτήσω πού στηρίζουν την προτροπή τους όλοι αυτοί οι Μαιευτήρες – Γυναικολόγοι, που εκφράζουν “επιστημονική” άποψη και ωθούν έγκυες και μη γυναίκες, να μην εμβολιαστούν κατά της covid-19, ή να κάνουν έκτρωση αν έχουν ήδη εμβολιαστεί!!!

Πώς μπορούν τόσο εύκολα να θέτουν σε κίνδυνο ζωές, να καταδικάζουν αγέννητες ζωές και να συνθλίβουν ψυχολογία και όνειρα ευάλωτων εγκύων γυναικών, οι οποίες στέκονται απέναντι στον γιατρό που εμπιστεύονται και τον ρωτούν να μάθουν.

Γι αυτό έχουμε ήδη ασχοληθεί τρείς φορές και θα ασχοληθούμε ξανά την νέα σεζόν, στο ΥΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠ ΟΛΑ με αυτό το θέμα παραπληροφόρησης, ενώ   δημοσιεύουμε και σχετικό επιστημονικό άρθρο με όλες τις νέες μελέτες για covid-εμβόλια και εγκυμοσύνη,  στο fotinigeorgiou.gr.

Τα περιστατικά που ακούω  από τον περίγυρο μου, αλλά και τα μηνύματα που μου στέλνουν στα social, είναι τρομακτικά. Γυναικολόγοι- Μαιευτήρες καλούν έγκυες γυναίκες που έχουν κάνει εμβόλιο κατά του νέου κορονοϊού πριν την σύλληψη να διακόψουν την εγκυμοσύνη μέχρι το πρώτο τρίμηνο,   γιατί – όπως υποστηρίζουν- το μωρό θα γεννηθεί με κακοήθειες και άλλα προβλήματα!!!

Προτρέπουν γονείς να μην εμβολιάσουν τα κορίτσια τους, γιατί δεν θα μπορούν στο μέλλον να αποκτήσουν παιδιά.

Προτρέπουν και ζευγάρια που προγραμματίζουν να αποκτήσουν παιδιά. Καλούν την γυναίκα αλλά και τον σύντροφό της,  να μην διανοηθούν να κάνουν το εμβόλιο κατά της covid-19, γιατί θα υπάρξουν προβλήματα σύλληψης και βλάβες στο μωρό σε πιθανή εγκυμοσύνη.

Θέλω λοιπόν να ρωτήσω αυτούς τους γιατρούς, σε τι στοιχεία βασίζουν αυτές τις εγκληματικές προτροπές σε ανθρώπους εν μέσω πανδημίας.

Ποιος θα αναλάβει την ευθύνη αν η ανεμβολίαστη γυναίκα με το μωρό στην κοιλιά ή ο σύντροφος της,  κολλήσουν sars-cov-2 και κινδυνεύσουν;

Ποιος θα αναλάβει την ευθύνη αν η έγκυος λόγω ψυχολογικής επιβάρυνσης και στρες, πάθει κάτι ή χάσει το μωρό, μετά την προτροπή του γυναικολόγου για έκτρωση;

Οι γιατροί, περισσότερο από τον καθένα θα πρέπει να εκφράζουν απόψεις και να ασκούν το λειτούργημα τους βασιζόμενοι στην επιστήμη και στην έρευνα. Την επιστήμη οφείλουν να υπηρετούν…για την προάσπιση της υγείας και της ζωής του άνθρωπου έχουν πάρει όρκο…

Αυτή την στιγμή όλοι οι διεθνείς αρμόδιοι επιστημονικοί φορείς έχουν εκδόσει οδηγίες και συστάσεις υπέρ του εμβολιασμού των εγκύων, των γυναικών που θηλάζουν και όσων προγραμματίζουν να αποκτήσουν μωρό. Γιατί αυξάνονται οι μελέτες που δείχνουν ότι τα οφέλη, υπερτερούν των γνωστών ή πιθανών κινδύνων εμβολιασμού.

Επίσης έρευνες σε παγκόσμιο επίπεδο έχουν δείξει ότι η έγκυος έχει, 25 φορές μεγαλύτερο κίνδυνο να διασωληνωθεί αν κολλήσει covid-19,  19% μεγαλύτερη πιθανότητα για πρόωρο τοκετό, ενώ καταγράφεται  3πλάσια πιθανότητα να χρειαστεί το νεογνό ΜΕΘ.

Οφείλετε λοιπόν να σκεφτείτε ως επιστήμονες την επόμενη φορά που θα εκφράσετε “επιστημονική” άποψη και θα προτρέψετε ανθρώπους να μην κάνουν το εμβόλιο.