Οι φωτιές έκαψαν την χώρα μας…οι φλόγες “κατάπιαν” τα ανυποψίαστα ζώα, τις περιουσίες και τα όνειρα των ανθρώπων.

Και εμείς-ευτυχώς πολλοί- συνειδητοποιούμε πια ότι η ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΚΡΙΣΗ δεν είναι σενάριο επιστημονικής φαντασίας, δεν είναι θεωρίες συνωμοσίας  κάποιων “τρελών” επιστημόνων που προειδοποιούν εδώ και χρόνια ότι το περιβάλλον καταστρέφεται και μοιραία κάποια στιγμή και εμείς θα χαθούμε μαζί του!!!

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας χτυπά καμπανάκι για την κλιματική αλλαγή και την άμεση σύνδεση της με την υγεία μας.

Η κλιματική κρίση είναι η μοναδική και μεγαλύτερη απειλή υγείας που αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα, προειδοποιεί ο ΠΟΥ.

Και δεν κινδυνολογούν με αυτή την διαπίστωση οι  επιστήμονες. Στοιχειοθετούν τον συναγερμό για την κλιματική αλλαγή, που χτυπούν σε όλους εμάς. Σε κυβερνήσεις και πολίτες.

Άλλωστε και η πανδημία του κορονοϊού, όπως και άλλες επιδημίες και πανδημίες προκύπτουν, όπως λένε οι ειδικοί, από βίαιες παρεμβάσεις του δικού μας είδους στο οικοσύστημα.

Περισσότεροι από 13 εκατομμύρια άνθρωποι πεθαίνουν ετησίως εξαιτίας περιβαλλοντικών παραγόντων. Αφόρητοι καύσωνες, πλημμύρες, ξηρασία, ασθένειες,  ατμοσφαιρική ρύπανση, μόλυνση του εδάφους,  “παίρνουν” ζωές. Αναγκάζουν τους ανθρώπους να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, να μην τρέφονται σωστά λόγω οικονομικών δυσκολιών, να τρώνε χαμηλής ποιότητας τροφές και όχι μόνο.

Όλη αυτή η καταστροφή της φύσης, ακόμη και αν δεν το καταλαβαίνουμε, έχει ως αποτέλεσμα μια τεράστια ψυχολογική επιβάρυνση, που τραυματίζει και αυτή ανεπανόρθωτα την υγεία μας.

Η ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ  ΜΑΣ ΒΑΖΕΙ ΟΛΟΥΣ ΣΕ ΚΙΝΔΥΝΟ!!! Δεν είναι επιστημονικές υπερβολές. ΕΙΝΑΙ ΖΗΤΗΜΑ ΖΩΗΣ, της δικής μας και των παιδιών μας.

Εμείς ως πολίτες μπορούμε να κάνουμε πολλά…Να ενημερωθούμε σωστά καταρχάς, να πιέσουμε όσους παίρνουν αποφάσεις, να αλλάξουμε την δική μας συμπεριφορά,  να κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας για να προστατεύσουμε το περιβάλλον που μέχρι τώρα σνομπάρουμε και επιμένουμε να καταστρέφουμε….