• Τελικά πόσο σημαντική είναι η έμπνευση;
  • Μην αφήσεις να περάσει άλλο ένα καλοκαίρι, ξεκίνα τώρα, γίνε ένας μικρός εξερευνητής του εαυτού σου!

Δεν είναι μυστικό ότι η έμπνευση παίζει καθοριστικό ρόλο βοηθώντας κάποιον να σημειώσει πρόοδο με άλματα και όρια στη ζωή του, ιδίως τις δύσκολες εποχές.

Με την έμπνευση όχι μόνο ξεπερνάμε τον τεμπέλικο εαυτό μας, αλλά τείνουμε επίσης να κάνουμε το παραπάνω μίλι, όταν βρίσκουμε τα σωστά ερεθίσματα έμπνευσης, είτε στη δουλειά είτε στη ζωή.

Το πραγματικό κόλπο ή μάλλον το πραγματικό ερώτημα είναι, πώς μπορεί κανείς να διατηρήσει αυτή την έμπνευση στη δουλειά ή ακόμα και στην ζωή του έτσι ώστε η καμπύλη της προόδου να μην φθίνει;

Αυτό είναι κάτι που απαιτεί να βρεις έμπνευση από μέσα σου. Αν και φαίνεται περίεργο, η έμπνευση που βρίσκεις εξωτερικά είναι αυτή που έχει απήχηση ή σύνδεση με την έμπνευση που κρατάς μέσα σου. Είναι η έμπνευση στη ζωή που σε βοηθά να βρεις κίνητρα, πάθος και νόημα στη ζωή.

Αυτή η έμπνευση σε κάνει άτομο δημιουργικότητας και επηρεάζει τους γύρω σου θετικά. Σε συνδέει με την αληθινή σου κλήση, με τα αληθινά σου ταλέντα και σου δίνει τη δυνατότητα να βρίσκεις χαρά σε αυτό που κάνεις.

Έτσι μόνο πετυχαίνεις. Όπως λέει ένας γκουρού των επιχειρήσεων, «Κάνε αυτό που αγαπάς και δεν θα δουλέψεις ποτέ άλλη μέρα στη ζωή σου».

Η έμπνευση είναι μέσα μας 

Εάν αναζητάς να αφυπνίσεις την έμπνευσή σου που μπορεί να δονείται με την έμπνευση που βρίσκεται έξω από εσένα, αφιέρωσε λίγο χρόνο για να μάθεις τον εαυτό σου.

Ποιες είναι οι δυνάμεις και οι αδυναμίες σου;
Ποιο είναι αυτό που ονομάζεις το «έργο του πάθους» σου;
Τι είναι αυτό που σου δίνει έμπνευση για να συνεχίσεις και να μην σταματήσεις;

Όταν βρεις το μονοπάτι που σε οδηγεί στο όραμά σου, το στοιχείο της έμπνευσης γίνεται απεριόριστο.
Με άλλα λόγια, παράμεινε εμπνευσμένος/η, διατήρησε το εάν το ανακαλύψεις και υιοθέτησε μια στάση τέτοια που να κάνει τα όνειρά σου πραγματικότητα.

Η έμπνευση θα σε κινητοποιήσει! Σπάνιο να το βρεις έξω από εσένα, δύσκολο να το ανακαλύψεις μέσα σου! Το καλοκαίρι όμως είναι μπροστά σου και ελεύθερο χρόνο θα βρεις περισσότερο για να χαλαρώσεις, να κάνεις πράγματα για εσένα και ένα από αυτά είναι η ανακάλυψη της έμπνευσης.

Μην αφήσεις να περάσει άλλο ένα καλοκαίρι, ξεκίνα τώρα, γίνε ένας μικρός εξερευνητής του εαυτού σου! Μην ξεχνάς «Ό,τι βρίσκεται πίσω σου και ό,τι βρίσκεται μπροστά σου, είναι τίποτα, σε σύγκριση με αυτό που βρίσκεται μέσα σου». — Ραλφ Γουόλντο Έμερσον

Αρχική δημοσίευση από τον