• Ως μέθοδος, η εμφύτευση χρωστικών ουσιών στην περιοχή των φρυδιών, μετρά αρκετές εκατοντάδες χρόνια πίσω στο χρόνο.
  • Είχε εφαρμογή σε γυναίκες όσο και σε άντρες, προκειμένου να προσδώσει αίσθηση υπεροχής και κύρους.
  • Τα τελευταία 25 χρόνια, αλλά ειδικότερα από τις αρχές του 2010, η μέθοδος του microblading είναι η νέα αναπτυσσόμενη τάση στον κόσμο του μακιγιάζ.
  • Το microblading διαρκώς εξελίσσεται και κερδίζει, όχι άδικα, έδαφος έναντι άλλων αναλόγων μεθόδων, χάρη στις νέες τεχνικές και τεχνολογίες που διαρκώς εμφανίζονται.

Με τον όρο microblading ή microstroking ή feather tattooing ή eyebrow tattooing (τατουάζ φρυδιών) ή the Japanese Method ή hand method ή μέθοδος τρίχα-τρίχα ή μικροχρωμάτωση, σήμερα αναφερόμαστε σε μια μέθοδο μακιγιάζ που εφαρμόζεται στα φρύδια.

Εμφυτεύονται υποαλλεργικές  και αποστειρωμένες  χρωστικές ουσίες (pigments), χωρίς τη χρήση μηχανημάτων και με 100% φυσικό αποτέλεσμα.

Τι να προσέχουμε! 

Όταν λοιπόν φτάσει η ώρα που θα θέλετε κ εσείς να εφαρμόσετε microblading στα φρύδια σας θα πρέπει να λάβετε υπόψιν σας αρκετά πράγματα. Η σωστή επιλογή του επαγγελματία που θα σας αναλάβει καθώς οι γνώσεις του θα σας κάνουν να νιώσετε ασφαλής.

Το εργαστήριο θα πρέπει να έχει άδεια δερματοστιξίας, ουτώς ώστε να χρησιμοποιούνται εργαλεία μιας χρήσεως και ο χώρος να τηρεί τις προϋποθέσεις του υγειονομικού.

Με βάση λοιπόν αυτά θα σας δοθεί εκείνη τη μέρα να συμπληρώσετε ένα ιστορικό, στο οποίο θα πρέπει να δώσετε αρκετή προσοχή.

Πότε ΔΕΝ μπορεί να εφαρμοστεί το microblading

* Εγκυμοσύνη

* Μετά την εφαρμογή botox ή υαλουρονικού

* Σε περίοδο χημειοθεραπειας

* Σε παθήσεις του αίματος όταν λαμβάνει φάρμακα για την αραίωση(θρομβοφιλία)

Τέλος, θα πρέπει να κατανοούμε ότι όσο εύκολο είναι να εφαρμόσουμε σε οποιονδήποτε microblading τόσο δύσκολη είναι η αφαίρεση του.

Χρησιμοποιούνται 3 τρόποι αφαίρεσης του τατουάζ σήμερα:

* Laser

* Υγρό αφαίρεσης (ένζυμα η οξέα)

* Χειρουργικά με αφαίρεση του δερματος

Συμπερασματικά

Θα πρέπει να είμαστε αρκετά προσεχτικοί στην επιλογή του τεχνίτη, του χώρου όπου θα διεξαχθεί το microblading, όπως φυσικά και των ουσιών που θα εισέλθουν στο σώμα μας.

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΑΠΟ: 

www.Phi-Academy.com