Διατροφή2020-06-16T17:30:14+03:00

“Ανάλωση έως” Vs “Ανάλωση κατά προτίμηση”

Γράφει: |

Η διάρκεια ζωής των προϊόντων, είναι κάτι που εδώ και πολλά χρόνια έχει απασχολήσει την επιστημονική κοινότητα αλλά και τους καταναλωτές. Οι αρχές ελέγχου εφιστούν την προσοχή στους καταναλωτές,

Τι γίνεται αν αφαιρέσουμε το κρέας από την διατροφή μας

Γράφει: |

Ολο και περισσότεροι άνθρωποι κάθε ηλικίας τα τελευταία χρόνια , εκδηλώνουν την διάθεση για μείωση ή αφαίρεση του κρέατος από τη διατροφή τους.  Η επιθυμία αυτή είναι εντονότερη μετά

Mindful Eating ή Ενσυνείδητη Διατροφή

Γράφει: |

Ο μέσος άνθρωπος αφιερώνει 2,5 ώρες ημερησίως τρώγοντας και τουλάχιστον τις μισές από αυτές, κάνει παράλληλα κάτι άλλο.  Η κατανάλωση τροφής παράλληλα με κάποια άλλη δραστηριότητα, οδηγεί στην «ασυνείδητη

Μείωση χοληστερίνης με απλούς & φυσικούς τρόπους

Γράφει: |

Η χοληστερόλη παράγεται στο συκώτι και λαμβάνεται μέσω της διατροφής από ζωικά τρόφιμα όπως το κρέας, τα γαλακτοκομικά και τα αυγά.  Όταν λαμβάνεται μέσω της διατροφής, ο ανθρώπινος οργανισμός

Οι αντικρουόμενες μελέτες για τον καφέ

Γράφει: |

Η επίδραση του  καφέ και της καφεΐνης έχει μελετηθεί σε σχέση με:  Καρδιαγγειακά νοσήματα (Λιπίδια αίματος και Υπέρταση) Διαβήτη Καρκίνο (εντέρου, παγκρέατος, ήπατος, προστάτη) Νευροεκφυλιστικά νοσήματα: Parkinson and Alzheimer 

Βιταμίνη C από φρούτα + ζωτικότητα

Γράφει: |

Η βιταμίνη C αποτελεί ένα πολύτιμο μικροθρεπτικό συστατικό, το οποίο παίζει σημαντικό ρόλο στην υγεία του ανθρώπου. Eμπλέκεται σε σημαντικές μεταβολικές διεργασίες που επιτελούνται στο ανθρώπινο σώμα. Αποδεικνύεται σημαντική

Η απαραίτητη πρωτεΐνη για να χάσουμε κιλά

Γράφει: |

Η πρωτεΐνη είναι το βασικό δομικό υλικό κάθε οργανισμού. Χρησιμοποιείται για την κατασκευή μυών, τενόντων, οργάνων και δέρματος. Επίσης από πρωτεϊνικά μόρια φτιάχνονται τα ένζυμα, οι ορμόνες, οι νευροδιαβιβαστές

Η σοκολάτα και η καρδιά μας…

Γράφει: |

Ο μέσος Αμερικάνος καταναλώνει 4,5 κιλά σοκολάτας τον χρόνο, ενώ αντίστοιχα ο ευρωπαίος περίπου 9 κιλά ετησίως. Η κατανάλωση σοκολάτας συχνά ευθύνεται για βουλιμικά επεισόδια, εμφάνιση παχυσαρκίας  και επιβάρυνση

Πώς θα χάσουμε κοιλιακό λίπος

Γράφει: |

Σύμφωνα με πολλές μελέτες τα περισσότερα οφέλη κατά το αδυνάτισμα είναι εμφανή όταν μεγιστοποιείται η απώλεια κοιλιακού (σπλαχνικού) λίπους. Το αυξημένο κοιλιακό λίπος τόσο σε άντρες όσο και σε

Γρανίτα ή Milkshake;

Γράφει: |

Υπάρχουν οι "οπαδοί" της παγωμένης γρανίτας και οι "οπαδοί" του λαχταριστού milkshake. Ολοι όμως έχουν κάποια στιγμή αναρωτηθεί: Τι είναι πιο υγιεινό; Ποιο έχει λιγότερες θερμίδες ; Τι να

“Πρωταρχικό συστατικό” στην ετικέτα τροφίμων

Γράφει: |

Οι διατροφικές απάτες και τα σκάνδαλα έχουν εκτοξευθεί στην Ευρώπη τα τελευταία χρόνια. Υπολογίζεται ότι προκαλούν ζημιές που φτάνουν τα 12 δις ευρώ ετησίως. Επιβάλλεται πλέον να αναγράφεται στο

STOP στο φούσκωμα κοιλιάς με 8 τρόπους

Γράφει: |

1 στους 4 που δεν αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας, βιώνουν καθημερινά σε κάποιο βαθμό φούσκωμα.  Η συχνότητα εμφάνισης αυξάνεται κιατακόρυφα σε άτομα με Σύνδρομο Ευερέθιστου Εντέρου.  Οι κατάλληλες διατροφικές επιλογές,

Βιταμίνες Β. Οι καθοριστικές για την υγεία μας

Γράφει: |

Οι βιταμίνες του συμπλέγματος Β είναι υδατοδιαλυτές και συμπεριλαμβάνουν 8 διαφορετικές βιταμίνες.  Για την κάλυψη  των αναγκών, απαιτείται η καθημερινή πρόσληψη τους μέσω της διατροφής.  Συμμετέχουν σε ένα μεγάλο

Αρκούν τα 10.000 βήματα για τον έλεγχο του βάρους;

Γράφει: |

Το να περπατάμε κάνει καλό τόσο στο σώμα, όσο στο μυαλό και στην ψύχη. Έρευνες έχουν δείξει πως το περπάτημα βελτιώνει την καρδιοαναπνευστική ικανότητα, μειώνει τον κίνδυνο καρδιοπάθειας, φτιάχνει

Διατροφή

Ανάλυση Σύστασης Σώματος για απώλεια βάρους

Γράφει: |

Με τα 2/3 του πληθυσμού να είναι υπέρβαροι ή παχύσαρκοι, πολλές δίαιτες διαφορετικής σύστασης εμφανίζονται ως λύση του προβλήματος. Νέες μελέτες στρέφονται στην αξιολόγηση της απώλειας βάρους που προκύπτει,

Μαύρη σταφίδα:To ελληνικό superfood

Γράφει: |

Ο τύπος της σταφίδας εξαρτάται από την ποικιλία σταφυλιών, το χρώμα και το μέγεθος. Δύο οι βασικές ποικιλίες σταφίδας:  Ανοιχτόχρωμες/ Σουλτανίνες : Κίτρινα σταφύλια χωρίς σπόρους . Παράγονται ευρέως

“Ανάλωση έως” Vs “Ανάλωση κατά προτίμηση”

Γράφει: |

Η διάρκεια ζωής των προϊόντων, είναι κάτι που εδώ και πολλά χρόνια έχει απασχολήσει την επιστημονική κοινότητα αλλά και τους καταναλωτές. Οι αρχές ελέγχου εφιστούν την προσοχή στους καταναλωτές,

Τι γίνεται αν αφαιρέσουμε το κρέας από την διατροφή μας

Γράφει: |

Ολο και περισσότεροι άνθρωποι κάθε ηλικίας τα τελευταία χρόνια , εκδηλώνουν την διάθεση για μείωση ή αφαίρεση του κρέατος από τη διατροφή τους.  Η επιθυμία αυτή είναι εντονότερη μετά

Mindful Eating ή Ενσυνείδητη Διατροφή

Γράφει: |

Ο μέσος άνθρωπος αφιερώνει 2,5 ώρες ημερησίως τρώγοντας και τουλάχιστον τις μισές από αυτές, κάνει παράλληλα κάτι άλλο.  Η κατανάλωση τροφής παράλληλα με κάποια άλλη δραστηριότητα, οδηγεί στην «ασυνείδητη

Μείωση χοληστερίνης με απλούς & φυσικούς τρόπους

Γράφει: |

Η χοληστερόλη παράγεται στο συκώτι και λαμβάνεται μέσω της διατροφής από ζωικά τρόφιμα όπως το κρέας, τα γαλακτοκομικά και τα αυγά.  Όταν λαμβάνεται μέσω της διατροφής, ο ανθρώπινος οργανισμός

Οι αντικρουόμενες μελέτες για τον καφέ

Γράφει: |

Η επίδραση του  καφέ και της καφεΐνης έχει μελετηθεί σε σχέση με:  Καρδιαγγειακά νοσήματα (Λιπίδια αίματος και Υπέρταση) Διαβήτη Καρκίνο (εντέρου, παγκρέατος, ήπατος, προστάτη) Νευροεκφυλιστικά νοσήματα: Parkinson and Alzheimer 

Βιταμίνη C από φρούτα + ζωτικότητα

Γράφει: |

Η βιταμίνη C αποτελεί ένα πολύτιμο μικροθρεπτικό συστατικό, το οποίο παίζει σημαντικό ρόλο στην υγεία του ανθρώπου. Eμπλέκεται σε σημαντικές μεταβολικές διεργασίες που επιτελούνται στο ανθρώπινο σώμα. Αποδεικνύεται σημαντική

Η απαραίτητη πρωτεΐνη για να χάσουμε κιλά

Γράφει: |

Η πρωτεΐνη είναι το βασικό δομικό υλικό κάθε οργανισμού. Χρησιμοποιείται για την κατασκευή μυών, τενόντων, οργάνων και δέρματος. Επίσης από πρωτεϊνικά μόρια φτιάχνονται τα ένζυμα, οι ορμόνες, οι νευροδιαβιβαστές

Η σοκολάτα και η καρδιά μας…

Γράφει: |

Ο μέσος Αμερικάνος καταναλώνει 4,5 κιλά σοκολάτας τον χρόνο, ενώ αντίστοιχα ο ευρωπαίος περίπου 9 κιλά ετησίως. Η κατανάλωση σοκολάτας συχνά ευθύνεται για βουλιμικά επεισόδια, εμφάνιση παχυσαρκίας  και επιβάρυνση

Πώς θα χάσουμε κοιλιακό λίπος

Γράφει: |

Σύμφωνα με πολλές μελέτες τα περισσότερα οφέλη κατά το αδυνάτισμα είναι εμφανή όταν μεγιστοποιείται η απώλεια κοιλιακού (σπλαχνικού) λίπους. Το αυξημένο κοιλιακό λίπος τόσο σε άντρες όσο και σε

Γρανίτα ή Milkshake;

Γράφει: |

Υπάρχουν οι "οπαδοί" της παγωμένης γρανίτας και οι "οπαδοί" του λαχταριστού milkshake. Ολοι όμως έχουν κάποια στιγμή αναρωτηθεί: Τι είναι πιο υγιεινό; Ποιο έχει λιγότερες θερμίδες ; Τι να

“Πρωταρχικό συστατικό” στην ετικέτα τροφίμων

Γράφει: |

Οι διατροφικές απάτες και τα σκάνδαλα έχουν εκτοξευθεί στην Ευρώπη τα τελευταία χρόνια. Υπολογίζεται ότι προκαλούν ζημιές που φτάνουν τα 12 δις ευρώ ετησίως. Επιβάλλεται πλέον να αναγράφεται στο

STOP στο φούσκωμα κοιλιάς με 8 τρόπους

Γράφει: |

1 στους 4 που δεν αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας, βιώνουν καθημερινά σε κάποιο βαθμό φούσκωμα.  Η συχνότητα εμφάνισης αυξάνεται κιατακόρυφα σε άτομα με Σύνδρομο Ευερέθιστου Εντέρου.  Οι κατάλληλες διατροφικές επιλογές,