• Ποια είναι τελικά η Οπτική των πραγμάτων;
  • Πώς αντιλαμβανόμαστε τα πράγματα, τις καταστάσεις και τα γεγονότα;

Το πώς αντιλαμβανόμαστε τα πράγματα, τις καταστάσεις και τα γεγονότα, είναι και αποτέλεσμα του βαθμού απόλαυσης της καθημερινότητας μας και της ζωής γενικότερα.

Η οπτική του, όπως έχεις μάθει 

Όλοι μας έχουμε πάρει από το οικογενειακό μας περιβάλλον γνώσεις και βιώματα που έχουν συντελέσει σε μεγάλο βαθμό στο χτίσιμο της προσωπικότητας μας. Πολλά από αυτά είναι πολύ σημαντικά και πρέπει να τα διαφυλάξουμε για την υπόλοιπη ζωή μας.

Υπάρχουν όμως και συνήθειες ή γνώσεις που μας εμποδίζουν στην εξέλιξη μας.

Όπως είθισται να λένε όλοι χρειάζεται να βγούμε από ζώνη βολή μας να εμπιστευτούμε νέες γνώσεις και συνήθειες που θα μας κάνουν τη ζωή μας καλύτερη.

Η οπτική του όπως θέλεις εσύ 

Είναι πολύ ωραίο να γίνεται το θέλημα μας και τα πράγματα να πηγαίνουν όπως θέλουμε εμείς. Αλλά δεν είναι όλα όπως θέλουμε και δεν πρόκειται να γίνουν. Κλασικό φαινόμενο είναι να θέλουμε κάτι πολύ, να αδυνατούμε να δούμε τα μειονεκτήματα του, να προσπαθούμε να πείσουμε τον εαυτό μας ότι είναι για το καλό μας.. και στο τέλος να μένει μια απογοήτευση.

Χρειάζεται μια ρεαλιστική προσέγγιση για την αποφυγή τέτοιων περιπτώσεων και ίσως να ζητήσουμε την άποψη ανθρώπων που εμπιστευόμαστε.

Η οπτική του όπως είναι 

Η καλύτερη θέαση της ζωής είναι ο ρεαλισμός, τα πράγματα οι καταστάσεις, οι άνθρωποι και τα γεγονότα είναι όπως τα βλέπουμε όχι όπως θα θέλαμε, θέλουμε, φανταζόμαστε. Τα θαύματα θα συμβούν, αν είναι να συμβούν. Όσο πιο ρεαλιστικά απολαμβάνει κάποιος τη ζωή τόσο πιο ήρεμος νιώθει, κάθε κατάσταση θα υπάρξει στη ζωή μας όπως σε κάθε άλλο συνάνθρωπο, έχοντας να μας δώσει ένα μάθημα.  Είναι λογικό να υπάρχουν καταστάσεις που δεν μας αρέσουν, είναι λογικό να συμβαίνουν πράγματα που δεν θέλουμε και να αποδεχόμαστε τις εκπλήξεις της ζωής, παράλληλα φυσικά με την δική μας συμμετοχή και επιρροή. Τι έχω να μάθω; Τι καλύτερο έχω να κάνω από τη θέση μου;

Αρχική δημοσίευση από τον