- Η κολοκύθα είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά. ‘Οπως βιταμίνες C, E και Β-καροτένιο.
- Σύμφωνα με μελέτες, λαχανικά όπως η κολοκύθα μειώνουν τον κίνδυνο για παχυσαρκία και άλλες σοβαρές νόσους.
- Περιέχει και πολλές φυτικές ίνες.
Παίρνουμε την κολοκύθα, την τυλίγουμε σε αλουμινόχαρτο και την ψήνουμε στον φούρνο για 35 λεπτά, στους 200 βαθμούς.
Αφού ψηθεί και κρυώσει, σε ένα μπολ ρίχνουμε την κολοκύθα, τα αυγά , το αλεύρι, την κανέλα, την βανίλια και το baking powder και τα χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Σε αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε λίγο λάδι και το αφήνουμε να κάψει καλά. Ρίχνουμε περίπου 2 κουταλιές σούπας από το μείγμα και το αφήνουμε να ψηθεί καλά. Μόλις ροδίσει γυρίζουμε και την άλλη πλευρά και περιμένουμε να ροδίσει επίσης.
Σερβίρουμε τα πανκέικ γαρνιρισμένα με μέλι, γιαούρτι, τριμμένο φουντούκι και τους κολοκυθόσπορους.
Pancakes με κολοκύθα
3/4 φλ. αλεύρι ολικής
1 1/2 κ.γ baking powder
1 κ.γ κανέλα
1 κ.γ βανίλια
1 φλ. κολοκύθα
2 αυγά
Για το topping:
1 φλ. γιαούρτι
50 γρ. κολοκυθόσπορους
50 γρ. φουντούκια
100 γρ. μέλι