Συνήθως περπατάμε με το σκυλάκι μου την Λίζα, βραδινές έως πολύ βραδινές ώρες. Λόγω δουλειάς, αλλά και γιατί μου αρέσει το περπάτημα της νύχτας, το θεωρώ πιο αναζωογονητικό, πιο ήσυχο, πιο εκτονωτικό.

Όμως υπάρχει και η παροιμία που λέει…”Όποιος την νύχτα περπατεί, λάσπες και σ@@@ά πατεί”!!!

Και αν εκλάβουμε την παροιμία κυριολεκτικά, για τις λάσπες δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι…μπορούμε όμως σίγουρα να φροντίσουμε να εξαφανίσουμε  το δεύτερο που πατάμε την νύχτα!!! Και συνήθως είναι  κόπρανα σκύλων, που έχουν αδιάφορους, ανεύθυνους και “χαλαρούς” ιδιοκτήτες.

Παλαιότερα το έβλεπα να γίνεται πολύ συχνά. Ο σκύλος έκανε την ανάγκη του ως οφείλει και ο “χαλαρός” ιδιοκτήτης απλώς συνέχιζε την βόλτα, σφυρίζοντας αδιάφορα και αφήνοντας στην μέση τα ” κατάλοιπα”, έτοιμα να τα πατήσει ο επόμενος ανυποψίαστος περιπατητής.

Ευτυχώς τα τελευταία χρόνια οι περισσότεροι ιδιοκτήτες σκύλων έχουν σακουλάκια και μαζεύουν τα κακά του σκύλου τους. Εξακολουθούν όμως να υπάρχουν και οι ανεύθυνοι ιδιοκτήτες, αυτοί που θεωρούν τους δρόμους, τις πλατείες, τα πάρκα και τους υπόλοιπους κοινόχρηστους χώρους, χωματερές για τα κάθε είδους σκουπίδια τους.

Κάπως έτσι ξεσηκώνονται και η μη φιλόζωοι, αρχίζουν τις θεωρίες τους για αρρώστιες και λοιμούς που θα προκύψουν από τα αφημένα κακά και επιτίθενται σε εμάς, που όχι μόνο έχουμε σκύλους, αλλά τους αγαπάμε και τους φροντίζουμε σωστά και φυσικά μαζεύουμε τα κακά!!!

Εξαιρώ τις περιπτώσεις αδέσποτων ζώων, για τα οποία δεν υπάρχει συνοδός και στο τέλος τέλος εμείς οι άνθρωποι φταίμε που ζουν στους δρόμους.

Το να μαζεύεις τα κακά του σκύλου σου, κυρίες και κύριοι καταρχάς θα πρέπει να είναι αυτονόητο για όλους μας, πέρα από τον νόμο και το χρηματικό πρόστιμο. Και κατά δεύτερον πιο σημαντικό, το σακουλάκι κυρίες και κύριοι είναι δείγμα υπευθυνότητας και πολιτισμού. Δείγμα πολιτισμού και πραγματικής αγάπης για τα ζώα, για καθέναν ξεχωριστά αλλά και για την χώρα μας.

Γι΄αυτό δεν θα σταματήσω να φωνάζω και να προτρέπω…Σας παρακαλώ χρησιμοποιείστε σακουλάκι!!! Για να είμαστε και εμείς οι νυχτερινοί περιπατητές πιο ανέμελοι.