• Η επίτευξη ακόμα και των πιο απλών στόχων απαιτεί να αντιληφθούμε την σημασία της δέσμευσης.
  • Σε όλη την διάρκεια της ζωής μας, έχουμε ανάγκη την δέσμευση στους στόχους μας, είτε αυτοί είναι προσωπικοί, είτε επαγγελματικοί.
  • Χωρίς την δέσμευση, δεν μπορούμε να πετύχουμε τίποτα στη ζωή.

Αν το σκεφτείς ότι κι αν έχεις πετύχει στη ζωή σου, είχες πρώτα δεσμευτεί για να το πετύχεις. Ότι κι αν ήταν αυτό. Οι σπουδές σου, το πτυχίο σου, η δουλειά σου, ακόμα η οικογένεια και το σπίτι σου.

Είναι σημαντικό να μάθεις τον τρόπο δέσμευσης. Και αυτό δεν αφορά μόνο την ανάληψη τους, αλλά και την τήρηση των δεσμεύσεων αυτών, ακόμα και αν συναντήσεις στο δρόμο σου εμπόδια και δυσκολίες.

Παρακάτω θα βρεις κάποιες από τις αγαπημένες μου συμβουλές που θα σου αλλάξουν τη ζωή:

Μην μπερδεύεσαι απλά δεσμεύσου!

Όταν μπερδεύεις πράγματα και καταστάσεις είναι ο εγγυημένος τρόπος κάτι να πάει στραβά. Όταν θέλεις να πετύχει το πλάνο σου χρειάζεται να επενδύσεις 100% στον εαυτό σου. Χρειάζεται να είσαι 100% δεσμευμένος.

Χρειάζεται να είσαι αφοσιωμένος σε αυτό στο οποίο εργάζεσαι, αλλιώς το αποτέλεσμα δεν θα έρθει.

Κάτι άλλο που πρέπει να θυμάσαι, είναι ότι δεν μπορείς να εργάζεσαι σε πολλά και διαφορετικά πράγματα ταυτόχρονα και να περιμένεις εξαιρετικά αποτελέσματα. Βεβαιώσου ότι κάνεις κάτι πολύ καλά και επένδυσε σε αυτό περισσότερα.

Εάν δεν δεσμευτείς εσύ, θα το κάνει κάποιος άλλος!

Υπάρχει κάποιος εκεί έξω που έχει όλες τις γνώσεις και τις δεξιότητες που έχεις κι εσύ και πιθανότατα δεν είναι ο μόνος. Ζούμε σε ένα ιδιαίτερα ανταγωνιστικό περιβάλλον.

Εσύ λοιπόν τι θα κάνεις γι’ αυτό;

Μπορείς να παλέψεις;

Θα βγεις νικητής;

Για να νικήσεις τον ανταγωνισμό και να βγεις μπροστά, χρειάζεται να δουλεύεις με τον εαυτό σου και να εξελίσσεσαι συνέχεια. Κάθε φορά που νομίζεις πως έχεις φτάσει στα όρια σου, φρόντισε να ενεργοποιείς αυτόν τον εσωτερικό μηχανισμό, που μοναδικός σκοπός είναι να μας κρατάει ζωντανούς.

Έχεις ακούσει, για την κατάσταση που βρίσκεται το σώμα σου κατά την διάρκεια ενός αγώνα, μιας μάχης ή γενικά σε μια ανταγωνιστική κατάσταση; Οι κόρες των ματιών σου διαστέλλονται, οι καρδιακοί παλμοί σου ανεβαίνουν και η αρτηριακή πίεση αυξάνεται με σκοπό να στείλει περισσότερο οξυγόνο στον εγκέφαλο και τους μυς σου. Αυτό συμβαίνει στο σώμα σου όταν βρίσκεσαι σε ένα ανταγωνιστικό περιβάλλον..

Αλλά μαντέψτε τι; Το ίδιο συμβαίνει και μέσα στο σώμα του άλλου. Του ανταγωνιστή σου!

Αυτός είναι και ο λόγος που ο πιο αφοσιωμένος θα είναι αυτός που θα αντέξει και θα μείνει μέχρι το τέλος.

Ποτέ μην εγκαταλείψεις.. Ποτέ μην παραιτηθείς!

Η παραίτηση είναι ένα μάθημα. Ένα ακριβό μάθημα, αν με ρωτάς. Είναι ένα μάθημα γιατί χάνεις.. Χάνεις τον χρόνο που αφιέρωσες, τον χρόνο που επένδυσες, όλα όσα ονειρεύτηκες..

Ωστόσο, υπάρχουν φορές που αισθάνεσαι πως βρίσκεσαι με την πλάτη στον τοίχο, και χρειάζεται να λάβεις δραστικά μέτρα για να αντιμετωπίσεις μια κατάσταση,  να έχεις αποτελέσματα στο τέλος της ημέρας.

Ξέρεις γιατί οι άνθρωποι παραιτούνται;

Τρεις είναι οι βασικοί λόγοι:

  • Έλλειψη αφοσίωσης.
  • Έλλειψη πίστης.
  • Γενική αδυναμία τήρησης δεσμεύσεων λόγω ιστορικού αποτυχιών.

Και οι τρεις είναι αλληλένδετοι μεταξύ τους. Όσο περισσότερο αποτυγχάνεις, τόσο λιγότερο αφοσιωμένος είσαι. Αν είσαι λιγότερο αφοσιωμένος, έχεις λιγότερη πίστη. Εάν δεν έχεις εμπιστοσύνη σε αυτό που κάνεις, κάθε δύσκολη κατάσταση μπορεί να σπάσει την δέσμευση σου. Είναι τόσο απλό.

Δέσμευση για κάτι.. “μεγαλύτερο”! 

Αν αντιμετωπίζεις προβλήματα, θα είναι ωφέλιμη η δέσμευση σε επίπεδο ομάδας. Ο πιο πιθανός τρόπος για να ξεπεραστεί ο φόβος της δέσμευσης, είναι να δεσμευτείς για κάτι μεγαλύτερο από τον εαυτό σου. Να δεσμευτείς σε επίπεδο ομάδας. Και να αξιοποιήσεις τα μέλη αυτής της ομάδας για να βρεις κίνητρα και υποστήριξη. Σε μια αφοσιωμένη ομάδα, όλοι εργάζονται και δρουν προς όφελος αυτής της ομάδας.

Είναι σίγουρο και το ξέρεις, ότι είσαι ικανός για εξαιρετικά πράγματα! Έχεις τις ικανότητες, έχεις κάποιο ταλέντο, ένα όραμα, μια επιθυμία, μια σκέψη.. μια λαχτάρα για κάτι υπέροχο που θα σου αλλάξει τη ζωή!

Επίσης, είναι σίγουρο ότι η δέσμευση, είναι αυτή που θα σε βοηθήσει να καλύψεις τις βασικότερες ανάγκες σου και να πετύχεις τα πιο μεγάλα όνειρά σου.

Η δέσμευση είναι αυτή που δείχνει σκοπό. Και πραγματικά ποτέ δεν είναι αργά για να μάθεις να δεσμεύεσαι. Στο τελείωμα της ημέρας η δέσμευση είναι και αυτή, που θα σε πάει στο επόμενο επίπεδο που θέλεις!

Και η Μεγαλύτερη.. είναι απέναντι στον εαυτό σου!

Αρχική δημοσίευση από τον