• Μήπως έχεις πάψει να πιστεύεις στον εαυτό σου;
  • Μήπως έχεις την αίσθηση πως δεν είσαι αρκετά καλός ή ικανός;
  • Μήπως δεν πιστεύεις στις δυνατότητές σου;
  • Αν ναι, ίσως χρειάζεσαι πρώτες βοήθειες.

Ναι, καλά διάβασες. Πρώτες βοήθειες για να αυξήσεις την αυτοεκτίμηση σου. Γιατί αν εσύ δεν εκτιμάς εσένα, πώς περιμένεις να το κάνουν οι άλλοι;

Τα 8 βήματα που ακολουθούν θα σε βοηθήσουν να τα καταφέρεις.

8 βήματα για να πιστέψεις στον εαυτό σου

  1. Πάρε μια βαθιά ανάσα
  2. Άφησε τον εαυτό σου να βιώσει τα συναισθήματα σου, έτσι ώστε να μετακινηθούν και να αλλάξουν. Μπορείς επίσης να ηρεμείς τα συναισθήματα σου με κάποια ήπια σωματική δραστηριότητα.
  3. Σκέψου ποιες είναι οι θετικότερες σκέψεις για τον εαυτό σου και για τα αποτελέσματα που επιδιώκεις.
  4. Χαρακτήρισε συνειδητά την κατάσταση σου ως εξής: ως μια κατάσταση και όχι ως μια συναισθηματική αναταραχή. Κάνε κάποιες ενέργειες που ενδεχομένως θα μπορούσαν να σε βοηθήσουν.
  5. Αν έχεις κάποιον άνθρωπο ή κάποιους ανθρώπους που θα μπορούσαν να σε βοηθήσουν, έλα σε επαφή μαζί τους και αφιέρωσε λίγο χρόνο σε αυτούς ή τουλάχιστον μίλα τους στο τηλέφωνο.
  6. Όσο καλό και αν είναι να έχεις υποστήριξη από άλλους, χρειάζεται επίσης κάποιες στιγμές ηρεμίας για να νιώσεις μέσα σου τη δυσάρεστη κατάσταση και για να θυμηθείς τα πράγματα που είναι σημαντικά για σένα, όσο αυτή η κατάσταση ακόμα διαρκεί.

Όταν νιώθεις ότι το μυαλό σου έχει απομακρυνθεί τελείως από τα πράγματα που είναι σημαντικά για σένα, εστίασε συνειδητά την προσοχή σου ακριβώς σ αυτά.

7. Τώρα σκέψου προσεχτικά ποιο θα ήταν το ευγενικότερο πράγμα που θα μπορούσες να κάνεις για τον εαυτό σου και μετά κάνε το. Ίσως, για παράδειγμα, θελήσεις να βελτιώσεις αισθητικά το περιβάλλον σου με λουλούδια ή να κάνεις ένα ημίωρο διάλειμμα.

8. Υπενθύμισε στον εαυτό σου ότι αυτή είναι μια εμπειρία που βιώνεις και μπορείς να τη χειριστείς.