• ΚΙΝΟΑ: Θεωρείται ψευδοδημητριακό αλλά και super-food!!!
  • Είναι ανάμεσα στις πιο υγιεινές τροφές του κόσμου, με την επισήμανση ότι περιέχει πολλά συστατικά με αντιφλεγμονώδη δράση
  • Δεν περιέχει γλουτένη, φυσικά

Για την κινόα:

Βάζουμε σε κατσαρολάκι την κινόα μαζί με τον ζωμό λαχανικών, το βάζουμε να βράσει και το αφήνουμε για 15 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει η κινόα, αλλά και να κρατάει λίγο στο κέντρο.  Σουρώνουμε και αφήνουμε να κρυώσει.

Εντωμεταξύ ετοιμάζουμε το φινόκιο. Το κόβουμε σε πολύ λεπτές φέτες και το βάζουμε να μαριναριστεί με το λάδι και το λεμόνι μέχρι να γίνει η κινόα.

Παίρνουμε το πορτοκάλι και το καθαρίζουμε γύρω γύρω. Το κόβουμε σε λεπτές ροδέλες και μετά σε κύβους.

Για το ντρέσινγκ:

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί σε ένα μπόλ.

Για το σερβίρισμα:

Βάζουμε σε ένα μπόλ την κινόα και το μαριναρισμένο φινόκιο, ανακατεύουμε καλά, στρώνουμε σε ένα πιάτο, από πάνω βάζουμε τις φέτες πορτοκάλι και γαρνίρουμε με μυρωδικά, όπως κόλιανδρο και περιχύνουμε με το ντρέσινγκ.

Σαλάτα με κινόα + πορτοκάλι

100 γρ. κινόα

500 ml ζωμός λαχανικών

1 πορτοκάλι

1 τεμ. φινόκιο

2 κ.σ ελαιόλαδο

6 κ.σ χυμό λεμόνι

Για το ντρέσινγκ

1 κ.σ ταχίνι

λίγο αλάτι

30 ml χυμό λεμόνι

50 ml ελαιόλαδο