• Σκέψου λίγο την ζωή σου. Την αφήνεις να κυλάει ή ξέρεις να την ζεις;
  • Επιβιώνεις ή ευημερείς; Και το σημαντικότερο θέλεις να επιβιώνεις ή θέλεις να ευημερείς;
  • Προσπάθησε να δώσεις μία απάντηση. Αυτό θα σε βοηθήσει να καταλάβεις καλύτερα τον ίδιο σου τον εαυτό.
  • Θα σε βοηθήσει να δεις τις επιλογές σου και να τολμήσεις την αλλαγή. Και τότε ίσως αλλάξεις τον τρόπο που σκέφτεσαι, τον τρόπο που υπάρχεις και τον τρόπο που ζεις.
  • 5 συμβουλές για εσένα που επιλέγεις να ευημερήσεις.

Πώς όμως θα μπορέσεις να καταλάβεις πώς ζεις;

Αν επιβιώνεις, τότε απλά υπάρχεις, δεν επικοινωνείς με τους γύρω σου, είσαι απαθής, δεν έχεις κανένα ενδιαφέρον, ενέργεια ή ενθουσιασμό. Φοβάσαι την αλλαγή και έχεις έλλειψη σθένους και ψυχικής δύναμης.

Αντίθετα, όταν ευημερείς, νιώθεις ότι συνδέεσαι βαθιά με τους γύρω σου. Είσαι ευτυχισμένος και γεμάτος ενέργεια. Αγωνίζεσαι για τα όνειρα και τους στόχους σου και ζεις για να επιτύχεις τον σκοπό σου. Έχεις την δυνατότητα να ελέγχεις τις επιλογές σου και την ικανότητα να προσαρμόζεσαι και να ανακάμπτεις.

“Η αποστολή μου στην ζωή δεν είναι η επιβίωση, αλλά η ευημερία. Και αυτό προϋποθέτει πάθος, συμπόνια, χιούμορ και πολύ στιλ ” – Maya Angelou

Η επιλογή είναι δική σου και δεν είναι καθόλου εύκολη. Αν, όμως, αποφασίσεις να ακολουθήσεις τον δρόμο της ευημερίας, ακολουθούν 5 απλά βήματα που θα σε βοηθήσουν να ξεκινήσεις:

1.Δούλεψε τις σχέσεις σου

Η ποιότητα των σχέσεων είναι ζωτικής σημασίας για την προσωπική σου ευεξία. Γι’ αυτό αφιέρωσε ποιοτικό χρόνο φροντίζοντας τις σχέσεις σου. Προσπάθησε να επικοινωνείς πιο συχνά με τους γύρω σου και στήριζέ τους. Απευθύνσου κι εσύ σε εκείνους για να σε στηρίξουν. Δείξε τους την ευγένεια και την εκτίμησή σου. Μίλησέ τους για το πώς αισθάνεσαι και ενθάρρυνέ τους να κάνουν κι εκείνοι το ίδιο.

2.Χαλάρωσε και ξεκουράσου

Πάρε τον χρόνο σου και κάνε μικρά διαλείμματα μέσα στην ημέρα σου, για να βοηθήσεις τον εαυτό σου να χαλαρώσει.

Είναι πολύ σημαντικό να κλείνεις τις ασφάλειές σου κάθε τόσο, να παίρνεις μερικές βαθιές αναπνοές και να εκτιμάς όλα όσα υπάρχουν γύρω σου.

Ο καλύτερος τρόπος για να ξεκουραστείς είναι ο ύπνος. Γιατί είναι απαραίτητος για την καλή λειτουργία του εγκεφάλου και του σώματος και είναι ο καλύτερος τρόπος για να αποκτήσεις θετική σκέψη. Δοκίμασε να χαλαρώσεις πριν πέσεις για ύπνο. Θα σε βοηθήσει να κλείσεις τους διακόπτες σου και να προετοιμαστείς για χαλάρωση.

3.Μείωσε το στρες

Για την καλύτερη ευεξία σου θα πρέπει να εξασκείς τεχνικές που θα σε βοηθήσουν να διώξεις το άγχος και το στρες. Δοκίμασε το διαλογισμό, την άσκηση, διάφορες τεχνικές χαλάρωσης, κράτα ημερολόγιο, κάνε μία βόλτα στην φύση και αποτοξινώσου από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Με αυτόν τον τρόπο θα ενδυναμώσεις τον εαυτό σου και θα μειώσεις το αίσθημα της πίεσης. Και πίστεψέ με, το σώμα και το μυαλό σου θα σε ευγνωμονούν.

4.Ανάπτυξε τις δυνάμεις σου

Χρησιμοποίησε τις δυνάμεις και τις ικανότητές σου. Αξιοποίησε τον ελεύθερο χρόνο σου κάνοντας πράγματα που σε ευχαριστούν.

Χρησιμοποίησε τα χαρίσματα και τα ταλέντα σου για να φτάσεις τον στόχο σου. Σκέψου όλα όσα έχουν αξία για εσένα! Σκέψου πώς μπορείς να χρησιμοποιήσεις τις δυνάμεις σου πιο συχνά στη ζωή σου και ενθάρρυνε τους γύρω σου να κάνουν το ίδιο.

5.Αθλήσου

Η άσκηση βοηθάει στην καλή λειτουργία του σώματος και του εγκεφάλου και στην βελτίωση του ύπνου σου. Αναζήτα τρόπους άθλησης που σου αρέσουν. Δοκίμασε το περπάτημα, το τρέξιμο, την γιόγκα, τον χορό, το γυμναστήριο ή ό,τι άλλο θεωρείς ότι σου ταιριάζει περισσότερο.

Αρχική δημοσίευση από την