Αυτή είναι η πιο συχνή ερώτηση που μου κάνουν εδώ και κάποιους μήνες. Γνωστοί και άγνωστοι ρωτούν τι πιστεύει μια ιατρική συντάκτρια , που μιλά μέσα και από την εκπομπή με ειδικούς επιστήμονες ανά τον κόσμο για το εμβόλιο κατά της covid-19.

Δεν θέλω μέσα σε αυτές τις λίγες γραμμές να αναφερθώ στις δεκάδες επιστημονικές μελέτες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας σχεδόν καθημερινά και πιστοποιούν τα θετικά δεδομένα των εμβολίων.

Θέλω απλώς να πω, σε όλους όσοι μιλούν για μακροπρόθεσμες συνέπειες από τον εμβολιασμό ή τηρούν στάση αναμονής μέχρι να δοκιμαστούν περισσότερο τα εμβόλια, ότι εδώ και χιλιάδες χρόνια δεν υπάρχει τίποτα απολύτως σίγουρο και “ασφαλές” στην ζωή μας.

Δεν υπάρχει στην ανθρωπότητα το απόλυτα κακό ή το απόλυτα καλό. Υπάρχει σαφέστατα το ρίσκο.

Στην ζωή μας καλούμαστε καθημερινά να παίρνουμε αποφάσεις, γιατί μόνο έτσι προχωράμε μπροστά. Βάζοντας τα δεδομένα σε μια φανταστική ζυγαριά και αναλόγως με το που γέρνει…έχοντας έτσι κι αλλιώς τον φόβο, για το τι θα φέρει το μέλλον.

Κάπως έτσι πρέπει να σκεφτούμε και τώρα…με ποια απόφαση διασφαλίζουμε περισσότερο την υγεία και την ζωή μας;;; Να κάνουμε το εμβόλιο ή όχι;;; ΑΠΟΦΑΣΗ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ. ΛΟΓΙΚΗ ΚΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΗ για τον εαυτό μας και όσους αγαπάμε και μας αγαπούν.

Η απάντηση είναι εύκολη αν ακούσετε πραγματικά τι σας λένε οι πολλοί καταξιωμένοι ερευνητές και όχι οι λίγοι κινδυνολόγοι αρνητές.

Η απάντηση είναι εύκολη αν δείτε τι έχουν κάνει εκατομμύρια ειδικοί επιστήμονες ανά τον κόσμο που εμβολιάστηκαν πρώτοι- πρώτοι. Πιστέψτε με δεν είναι χαζοί και επιπόλαιοι.

Οι πράξεις και όχι τα λόγια είναι αυτά που μετρούν στο τέλος.

Και για μένα λοιπόν το τι πράττω, είναι η απάντηση μου στο ερώτημα σας…