• Τι είναι το vision board;
 • Με απλά λόγια είναι μια φυσική συλλογή πραγμάτων όπως εικόνες, λέξεις και quotes που επιβεβαιώνουν οπτικά τους στόχους και τα όνειρά σου.
 • Το vision board είναι στην ουσία ένα ελκυστικό όνομα, για έναν πίνακα στόχων ή ονείρων που αξιοποιεί τη δύναμη της οπτικοποίησης.

Ένα vision board είναι ένα εργαλείο οπτικοποίησης των μεγαλύτερων στόχων και ονείρων σου, που δημιουργείται με εικόνες, λέξεις και άλλα στοιχεία, συνήθως πάνω σε ένα πίνακα από φελλό.

Πρόκειται για μια καθημερινή υπενθύμιση, ώστε να δουλεύεις σκληρά προς τα όνειρα και τους στόχους σου.

Αν νομίζεις ότι είναι χάσιμο χρόνου, τότε απατάσαι. Τα vision boards δουλεύουν και ο λόγος είναι η δύναμη της οπτικοποίησης. Η οπτικοποίηση των στόχων σου είναι ένα ισχυρό εργαλείο που σε βοηθά να θέσεις στόχους και να διαμορφώσεις τη νοοτροπία σου, ώστε να δημιουργήσεις τη ζωή που επιθυμείς.

Γιατί η οπτικοποίηση είναι τόσο ισχυρή

Η οπτικοποίηση δεν είναι απλώς η τοποθέτηση μιας εικόνας σε έναν πίνακα για να δηλώσεις ό,τι επιθυμείς, ούτε λειτουργεί μέσω του “νόμου της έλξης”. Όταν δημιουργείς ένα vision board και το βάζεις σε ένα χώρο όπου το βλέπεις συχνά, κάνεις ασκήσεις οπτικοποίησης και στοχοθεσίας μέσα στη μέρα. Ίσως δε συνειδητοποιείς καν ότι το κάνεις.

Βλέποντας μια διαρκή υπενθύμιση των στόχων σου, είναι ο τρόπος να μείνει το υποσυνείδητό σου συγκεντρωμένο στους στόχους σου.

Αυτό στο οποίο εστιάζεις, διευρύνεται. Η δημιουργία ενός vision board σου προσφέρει έναν οπτικό τρόπο να δεις τους στόχους σου και να αναπτύξεις μια νοοτροπία για να τους πετύχεις σε καθημερινή βάση.

Σχεδίασε το δικό σου vision board

Ο πιο σημαντικός κανόνας είναι ότι δεν υπάρχουν κανόνες. Πρόκειται για μια διασκεδαστική και δημιουργική ασχολία για να εστιάσεις στις μεγαλύτερες φιλοδοξίες σου. Ωστόσο, υπάρχουν τρόποι να φτιάξεις ένα επιτυχημένο vision board.

Αρχικά, σκέψου ποιοι είναι οι στόχοι σου στα ακόλουθα πεδία:

-Σχέσεις
-Καριέρα και οικονομικά
-Σπίτι
-Ταξίδια
-Προσωπική ανάπτυξη
-Υγεία

Δε χρειάζεται να καλύψεις κάθε πεδίο με τον ίδιο τρόπο, απλώς σκέψου πώς θες να είσαι σε αυτούς τους τομείς και κατάγραψέ το.

Τι περιλαμβάνει ένα vision board

Ένα vision board πρέπει να περιλαμβάνει ό,τι σε εμπνέει. Μπορεί να είναι εικόνες, αγαπημένα quotes, αναμνήσεις/αναμνηστικά, καρτ ποστάλ και άλλα. Το Pinterest είναι σύμμαχός σου σε αυτήν τη διαδικασία

Πώς θα φτιάξεις το δικό σου vision board

Ποια είναι τα υλικά που θα χρειαστείς:

 • Ο πίνακας: Αν δεν το έχεις ξανακάνει, ξεκίνα με έναν πίνακα από φελλό, που είναι αρκετά οικονομικός.
 • Διακοσμητικά στοιχεία: Αν θες, μαρκαδόροι, αυτοκόλλητα ή άλλα διακοσμητικά στοιχεία μπορούν να στολίσουν τον πίνακά σου.
 • Περιοδικά: Μπορείς να χρησιμοποιήσεις περιοδικά και να κόψεις εικόνες και quotes από αυτά. Μπορείς ακόμα να εκτυπώσεις εικόνες από online μέσα.
 • Τα σημεία εστίασης του πίνακά σου: Συγκέντρωσε όλα όσα θέλεις να κοιτάζεις κάθε μέρα. Μπορεί να είναι εικόνες, quotes, ρητά, μέρη στα οποία θες να πας, υπενθυμίσεις γεγονότων, ανθρώπων, καρτ ποστάλ από φίλους, οτιδήποτε σε εμπνέει.
 • Χρόνος: Δώσε στον εαυτό σου μια ώρα χωρίς στρες για να φτιάξεις τον πίνακά σου. Αν είσαι κοινωνικός τύπος, προσκάλεσε τους φίλους σου και κάντε το μαζί.
 • Άλλα υλικά: Μην ξεχάσεις ψαλίδια, ταινίες, πινέζες και κόλλα.

Τώρα, είσαι έτοιμος να δημιουργήσεις το vision board σου. Δοκίμασε να ακολουθήσεις αυτά τα απλά βήματα:

 1. Φτιάξε ατμόσφαιρα. Απενεργοποίησε την τηλεόραση και βάλε λίγη χαλαρωτική μουσική. Άναψε ένα κερί και τακτοποίησε το χώρο σου. Είναι η κατάλληλη στιγμή για αυτοφροντίδα και ευεξία.
 2. Πειραματίσου με διαφορετικές στρώσεις και θέσεις, ώστε να καταλήξεις στο τι σου αρέσει πραγματικά. Μπορεί να προτιμάς ένα πιο “στριμωγμένο” αποτέλεσμα ή τις αποστάσεις μεταξύ των αντικειμένων. Ό,τι κι αν είναι αυτό, θα το καταλάβεις κάνοντας δοκιμές.
 3. Δημιούργησε τον τελικό πίνακα. Αφαίρεσε οτιδήποτε δε σου ταιριάζει χωρίς δεύτερη σκέψη, γιατί πρόκειται για τη ζωή που ονειρεύεσαι.

Το vision board είναι απλώς ακόμα ένα εργαλείο στη συλλογή σου, για να αλλάξεις τη νοοτροπία σου και να ενισχύσεις την αυτογνωσία σου.

Αρχική δημοσίευση από την