•  Αλήθεια, μπορώ να είμαι χαρούμενος στις μέρες που ζούμε;
  • Παντού υπάρχουν προβλήματα κοινωνικά, πολιτικά, οικονομικά αλλά και προσωπικά…ακόμα και πόλεμος μαίνεται  δίπλα στην πόρτα μας…
  • Κι εγώ που είμαι σ’ όλα αυτά;

Γνωρίζω ότι για πολλούς από μας τα αδιέξοδα είναι πολύ μεγάλα… Ποιος όμως εστιάζει  περισσότερο στη λύση του προβλήματος  παρά στο ίδιο το πρόβλημα; Ποιος δε βυθίζεται στη μελαγχολία; Άραγε,έχω επιλογή;

Φυσικά! Έχω επιλογή να αντέξω και να λύσω το πρόβλημα. Πώς μπορώ να αποκτήσω αντοχή στη ζωή μου και να διατηρήσω «σώας τας φρένας» μου;

Μπορώ να βάλω τη χαρά στη ζωή μου!

Τι σημαίνει είμαι χαρούμενος;

Σημαίνει ότι μια ενέργεια αισιοδοξίας αναβλύζει από μέσα μου και με κάνει να σηκώνω τα μάτια μου από το χώμα στον ουρανό. Με κάνει να ελπίζω για ένα καλύτερο αύριο και κυρίως μου καθαρίζει το μυαλό.

Με κάνει να είμαι ευχάριστος και να έχω στη ζωή μου τους ανθρώπους που αγαπώ. Να κάνω φίλους και να βρίσκω ομορφιά στη ζωή μου και στον εαυτό μου.

Έχω δικαίωμα στη χαρά;

Τη χαρά τη δημιουργώ μόνος μου , άρα εγώ δίνω το δικαίωμα στον εαυτό μου να χαρεί.

Έχετε σκεφτεί τι σας αρέσει να κάνετε, ποιος σας αρέσει να γίνετε;

Έχετε σκεφτεί να μην περιμένετε  τη χαρά σας από τους άλλους;

Ποιος σάς καταλαβαίνει καλύτερα, περισσότερο από τον εαυτό σας;

Τι περιμένετε λοιπόν;

  • Πάρτε ένα τετράδιο και καταγράψτε όλα όσα επιθυμεί να κάνει η καρδιάς σας. Ξεκινήστε από τα πιο εύκολα και εφικτά, και απολαύστε την χαρά της ψυχής και της καρδιάς σας, που  επιτέλους τις ακούσατε!

Ο εαυτός σας ξέρει την αλήθεια και μόνο την αλήθεια και δε σας ωφελεί να τον αγνοείτε ή να τον παρακούτε.

  • Αποβάλλετε την πεποίθηση, ότι ο άλλος θα σκεφτεί να σας κάνει χαρούμενο!

Μπορώ να τηλεφωνήσω σε αγαπημένους φίλους ή να δημιουργήσω όμορφες στιγμές για μένα και την οικογένειά μου, ή να απολαύσω…. ένα παγωτό!

Η χαρά έχει να κάνει με την εσωτερική μου ισορροπία, τη φροντίδα του εαυτού μου, αλλά και των άλλων. Χαρά χωρίς ομαδικότητα, αγάπη, φροντίδα δεν υπάρχει!

Χαρά χωρίς φαντασία, δημιουργικότητα και προσπάθεια, δεν μπορεί κανείς να αποκτήσει! Η χαρά  και η αισιοδοξία μας κάνουν πιο ανθεκτικούς στα δύσκολα της ζωής, πιο σίγουρους για τον εαυτό μας, πιο δυνατούς!

Τι λέτε; Θα αρχίσετε να περισυλλέγετε όμορφες στιγμές;

Γιατί η ζωή αξίζει μόνο όταν υπάρχουν όμορφες αναμνήσεις….

Το Life Coaching μπορεί να σας βοηθήσει να βρείτε το δρόμο για την επίλυση των προβλημάτων σας, ώστε να δημιουργήσετε το χώρο στη ζωή σας για αισιοδοξία, χαρά και εξέλιξη! Να σας βοηθήσει να αποβάλετε τις τοξικές σκέψεις και τους τοξικούς ανθρώπους! Να διαχειρίζεστε τη ζωή σας με κριτήριο το δικό σας καλό και πρόοδο!

Αρχική δημοσίευση από την